23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоЕвропаБожидар Аврамов сред най-добрите реализатори във ФИБА Къп

Божидар Аврамов сред най-добрите реализатори във ФИБА Къп

Сияни Чеймбърс в Топ 3 по асистенции плюс още трима в графата по чадъри

Няколко баскетболисти от българските участници във ФИБА Къп Балкан и Рилски спортист се наредиха сред най-добрите в индивидуалните класации. Своята следа в турнира през този сезон оставят Божидар Аврамов, Тауан Ейджи, Сияни Чеймбърс, Николас Карвачо и Трей Портър.

Божидар Аврамов се нарежда сред най-добрите реализатори във ФИБА Къп. Гардът на Балкан е четвърти по точки средно на мач, като прави по 17 точки на двубой при успеваемост в стрелбата от средно разстояние 46.2%, както и 36.1% зад дъгата и 81% от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, варненецът е шести по общо отбелязани точки – с 68 в четирите срещи на ботевградчани, в които се включи.

Неговият съотборник Тауан Ейджи заема седма позиция по чадъри, като я дали с центровете на Рилски спортист Николас Карвачо и Трей Портър. И тримата имат по общо 4 блокирани изстрела в срещите на своите състави в надпреварата.

Гардът на Балкан Сияни Чеймбърс пък е в Топ 3 по асистенции. Американецът има общо 23 завършващи подавания в 4-те двубоя, в които бе на паркета, или средно по 5.8 на среща. Третата позиция той споделя с гарда на Прометей Денис Лукашов.

Балкан приключи участието си в европейските клубни турнири за този сезон. Момчетата на Йовица Арсич достигнаха до 1/4-финалите във ФИБА Къп, където отстъпиха на руския Парма, който е част и от силната ВТБ Лига, след 62:84 в своята “Арена Ботевград”.

Селекцията от Ботевград обаче заслужава високи оценки за представянето си, наред с другия български представител в турнира Рилски спортист, който за първи път в историята си игра в плейофите на ФИБА Къп. За Балкан остава и удовлетворението от победите и натрупания опит от мачове с тимове като Орадея, Бешикташ и Фрибург. Същото важи и за отбора от Самоков, който срещна съперници като Капфенберг, Прометей, Киев и Парма.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани